Deprecated: mysqli::real_escape_string(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/modirahan/domains/karkhe.org/public_html/sys/db.php on line 42
دلیل تغییر کاربری و فروش زمین های کشاورزی توسط کشاورزان چیست؟
گروه اقتصادی: برابر قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب 31/3/1374 ماده ۱۰ تبصره ۱ و ۲ هرگونه تغییر کاربری در قالب ایجاد بنا باید قلع و قمع شود اما دلیل این تغییر کاربریهای زمین های کشاورزی چیست؟
، در طی ماه های اخیر شاهد اخبار بسیاری پیرامون تغییر کاربری غیرقانونی برخی زمین های کشاورزی و جنگل ها و مراتع در کشور هستیم که سوالاتی را در ذهن متبادر می کند و باید مسئولین امر به ان توجه ویژه نموده و در صدد برطرف نمودن چالشها و دلایل بودجود آمدن آنها بنمایند.
از این جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱.دلیل فروش زمین توسط کشاورزان چیست؟
-وجود دلالان بزرگ که به قیمت مناسب تولیدات کشاورزان را نمیخرند
-عدم همکاری جهاد کشاورزی با کشاورزان در رابطه با کود سموم و بیمه و....ایجاد راه اب سیمانی و لوله کشی و زه کشیها
-بدلیل عدم همکاری جهاد با کشاورزان جهت ایجاد الونک کارگری و انباری در زمینهای خود، کشاورز مجبور به حمل و نقل کارگران و وسایل کشاورزی به روستا و هزینه بالای کارگری و نقل و انتقال می شود که برای کشاورز مقرون به صرفه نیست.
_بدلیل عدم ایجاد انگیزه روستائیان مایل به ادامه کار کشاورزی نبوده و به شهر ها کوچ کرده اند
-سرما و یخ زدگی محصولات درختان بدون حمایت جهاد کشاورزی است و کشاورز را از کار منزجر نموده است
سرسام اور بودن قیمت کودهای مورد نیاز و سموم و هزینه کارگری نای کشاورز را بریده و ......
این قبیل موارد کشاورز را با مشکل در تامین معاش خانواده روبرو و مجبور به فروش زمینهای ابا و اجدادی خود مینماید
۲-چه قشری از مردم این زمینها را از کشاورزانمیخرند؟
-گروه اول همان دلالان سود جو هستند که به قیمت پایین اقدام به خرید کرده و قطعه بندی نموده و میفروشند
-گروه مردم هستند که در فراخور جیبشان از ان قطعه ها خرید میکنند که اغلب بازنشستگان هستند که فرزندانشان در شرف ازداج و یا ازدواج کرده هستند. اغلب این افراد بدلیل عدم توانایی سرو سامان دادن فرزندانشان، قادر به خرید خانه و اجاره کردن در شهر بدلیل تورم فرا گسیخته نیستند و به همین دلیل برای سکونت به روستا مهاجرت کرده و اقدام به ساخت الونک میکنند.
قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب 31/3/1374
۳- بر ابر قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب 31/3/1374 ماده ۱۰ تبصره ۱ و ۲ قلع و قمع مشخص شده است. برابر ماده این قانون:
ماده 10 – هرگونه تغییر کاربری در قالب ایجاد بنا، برداشتن یا افزایش شن و ماسه و سایر اقداماتی که بنا به تشخیص وزارت جهاد کشاورزی تغییر کاربری محسوب میگردد، چنانچه بهطور غیرمجاز و بدون اخذ مجوز از کمیسیون موضوع تبصره(1)ماده(1)این قانون صورت پذیرد، جرم بوده و مأموران جهاد کشاورزی محل مکلفند نسبت به توقف عملیات اقدام و مراتب را به اداره متبوع جهت انعکاس به مراجع قضایی اعلام نمایند.
تبصره 1 – چنانچه مرتکب پس از اعلام جهاد کشاورزی به اقدامات خود ادامه دهد نیروی انتظامی موظف است بنا به درخواست جهاد کشاورزی از ادامه عملیات مرتکب جلوگیری نماید.
تبصره 2 – مأموران جهاد کشاورزی موظفند با حضور نماینده دادسرا و در نقاطی که دادسرا نباشد با حضور نماینده دادگاه محل ضمن تنظیم صورتمجلس رأساً نسبت به قلع و قمع بنا و مستحدثات اقدام و وضعیت زمین را به حالت اولیه اعاده نمایند.
پیشنهاد میشود :
برای مستحدثات ساخته شده همچون سال۸۵ جریمه ای بر طبق تعرفه قانونی اعمال گردد و این مبالغ در جهت رشد و امنیت کشاورزی همان منطقه مصرف گردد.
الان که بر طبق ماده ۴ قانون سو استفاده کنندگان غیر مجاز از اب و برق و فاضلاب و گاز مصوب ۱۳۹۶ محلس شورای اسلامی کلیه مستحدثات از اب و برق و گاز مستفیض شده و با این کار ضمن سر و سامان دادن به مستحدثات غیر مجاز از سرقت انرژی جلوگیری شد و مبالغ شگفت اوری به وزارت نیرو و نفت با فروش و خدمات رسانی واریز میشود .
خوب ایا این کار درست است یا تخریب و از دست دادن مبالغ از بابت فروش برق و گاز و ...و خسارت مستقیم به دولتاز بابت فروش شن و ماسه و سیمان و غیره مسئولین قضاوت کنند